Zöldhullám

Átrajzolta az olajár az újrahasznosítási bizniszt

Átrajzolta az olajár az újrahasznosítási bizniszt

2015.04.03 zsoltmelinda

A nejlonszatyrok újrahasznosítás szempontjából jelentős értéket képviselnek, jellemzően Ázsiában, elsősorban Kínában dolgozzák fel ezeket újra, és különböző használati tárgyakat gyártanak belőlük. Vagyis így volt ez még nem is olyan régen.

plastic.jpg

Aztán az olajárak hatalmasat zuhantak, ami a közlekedési szektor mellett az újrahasznosítási bizniszt is újrarajzolta. Már nem éri meg a nejlonzacskókat felvásárolni, például mert a tisztításuk elég nagy költséget jelent. Mivel most az alacsony olajár lehetővé teszi, hogy a műanyagipar közvetlenül alkalmazza, az újrahasznosítás visszaesett. Az árak az elmúlt fél évben nagyságrendileg felükre csökkentek.

A papír újrahasznosítása szintén változik, de itt csak annyi történt, hogy az euró gyengülése miatt az Egyesült Államok lényegesen kevésbé keresett, Európa viszont feljövőben van. A piac sajátosságáról még azt érdemes tudni, hogy Kína használtpapír-felvásárlóként világelső, alapanyagok hiányában ugyanis szinte kizárólag újrahasznosított papírt használnak, legyen szó csomagolásról vagy újságokról. 

via Gizmodo 

komment komment

olaj újrahasznosítás hulladék

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr427337124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása