Zöldhullám

A lelkiismeretünkhöz szól a pápa

A lelkiismeretünkhöz szól a pápa

2015.09.13 zsoltmelinda

Ferenc pápát feltehetően nem a Stanford Egyetem kutatásának eredménye ihlette, anélkül is ráérzett, milyen hangvétel vezethet célra, ha a környezet védelmére kell mozgósítani az embereket.

tar_sands-open_pit1-870x400.jpg

 Egy fenntartható fejlődésről szóló fórumon a pápa újra elmondta, hogy a klímaváltozásnak nagyon komoly következményei lesznek, melyek elsősorban a szegényeket sújtják. Üzenetét a tudomány, a vallás, a politika és a gazdasági élet kulcsszereplőinek címezte, hogy találjanak megoldást. Azt mondta, a globális felmelegedés a társadalmi igazságosság kérdése, hiszen emberek, közösségek, nők és férfiak kerülnek veszélybe. A globális felmelegedés a szolidaritásról is szól, ezt pedig sosem lehet különválasztani az igazságosságtól.

A pápa júniusban hozta nyilvánosságra a globális felmelegedés és a környezetpusztítás veszélyeiről szóló enciklikáját. A kérdéshez kapcsolódóan számos témát feszeget, de összességében azt várja a nemzetközi közösségtől, hogy elinduljon egy olyan párbeszéd, melynek eredményeként hatékony és globális környezetvédelmi megállapodások születnek. Az se véletlen tehát, hogy enciklikáját fél évvel a ENSZ párizsi klímakonferenciája előtt hozta nyilvánosságra.

 

via Christian Today 

komment komment

vallás szegénység párizsi klímacsúcs társadalmi biztonság

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr947784764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása