Zöldhullám

Kiirthatja a csokoládét a klímaváltozás

Kiirthatja a csokoládét a klímaváltozás

2016.04.17 zsoltmelinda

Veszélybe kerültek Nyugat-Afrika kakaótermő területei, miután a klímaváltozás hatására növekszik a hőmérséklet és egyre gyakoribbak a száraz időszakok. Ez azt jelenti, hogy 2050-re a kakaótermő területek nagy része szavannává változhat.

cocoa.jpg

Sierra Leone és Kamerun között található az a sajátos klímájú terület, ami átmenetet képez az esőerdők széle és a szavannák között. A globális kakaótermelés 70 százaléka itt történik, ami 2 millió gazdának biztosít munkát.

A szárazság nemcsak a kakaótermést veszélyezteti, hanem arra kényszerítheti a gazdákat, hogy újabb földeket vonjanak be a termelésbe, azaz felgyorsul az erdőirtás.

Megoldást jelenthet, ha a növényeket árnyékolni tudják, illetve ha olyan kakaófát ültetnek, ami ellenállóbb a szárazsággal és a betegségekkel szemben.

via Science

komment komment

innováció növények szárazság Afrika

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr1008635782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása