Zöldhullám

Mentőmellényeket fotózott a klímaváltozásdíj nyertese

Mentőmellényeket fotózott a klímaváltozásdíj nyertese

2016.07.02 zsoltmelinda

Az év környezetvédelmi fotósa díjat nyert klímaváltozás kategóriában Sandra Hoyn Leszbosz szigetén készült fotója, amin elhagyott mentőmellények hevernek a tengerparton. A kép érzékelteti, hogy mekkora tömegek kénytelen menekülni, és azt is, hogy mekkora veszélyekkel kell szembenézniük útjuk során.

lifevests.jpg

Tavaly több százezer menekült ért partot Leszbosz szigetén, majd próbált szerencsét a kontinens irányába, így mentőmellényeik hátra maradtak. A helyi hatóságok nem túl nagy sikerrel tudtak megküzdeni azzal a hatalmas mennyiségű hulladékkal, amit ezek a mentőmellények jelentenek.

Londoni designerek egy csoportja a helyszínre ment, hogy megpróbáljanak megoldást találni, és gyorsan rájöttek, hogy a menekülteknek hátizsákokra van szükségük.

backpack.jpg

Nem ők az egyetlenek, akik ebbe az irányba kezdtek gondolkozni. Finn művészek például matracokat készítettek, számos civil szervezet pedig már képzi a menekülteket, hogy ők maguk hogyan tudják feldolgozni, újrahasznosítani ezeket az anyagokat. A téli hideg hónapokban akár kabát is készülhet belőlük, vagy átmenetileg menedéket is nyújthat, ha sátorszerű formát alkotnak belőle.

komment komment

design művészet újrahasznosítás hulladék műanyag migráció konfliktus

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr948861946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása