Zöldhullám

Nemzetközi szerződés születhet a fosszilis energiahordozók tiltásáról

Nemzetközi szerződés születhet a fosszilis energiahordozók tiltásáról

2016.07.16 zsoltmelinda

A csendes-óceáni szigetek államainak vezetői összefogásával születhet meg az első nemzetközi szerződés a fosszilis energiahordozók tiltásáról.

paci.jpg

14 ország vezetője a Csendes-óceáni Fejlesztési Fórumon abban állapodott meg, hogy javaslatot tesznek egy klímaszerződésre, amely tartalmazza a kötelező célkitűzéseket a megújuló energiák arányaira, illetve megtiltja a meglévő szénbányák bővítését vagy az újak nyitását, továbbá nem nyújt támogatást a fosszilis üzemanyagok kitermeléséhez vagy feldolgozásához.

A 14 ország vezetője kifejezetten határozottnak tűnt abban, hogy a térség lehet a mozgatórugója egy morális és politikai irány kijelölésében. 2030-ra egyetemes hozzáférést biztosítanának a tiszta energiához.

A szerződés egyelőre a tervezés fázisában tart, a csendes-óceáni vezetők még csak abban állapodtak meg, hogy további konzultációkat folytatnak a témában.

via Guardian

komment komment

politika szén agyhullám

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr518893452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása