Zöldhullám

Tovább dübörögnek a megújulók

Tovább dübörögnek a megújulók

2017.04.02 zsoltmelinda

Rekordot döntött a megújuló energiaforrások kapacitása 2016-ban, a globális kumulatív megújuló termelési kapacitás elérte a 2006 gigawattot, ami 8,7 százalékos növekedést jelent, derült ki a Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség (IRENA) adataiból.

termeszet.jpg

A globális megújuló energia kapacitás látványosan nőtt az elmúlt 10 évben: míg 2007-ben 989.213 megawatt (MW) volt, 2016-ra 2.006.202 MW-ra nőtt.

Adnan Z.Amin, az IRENA főigazgatója szerint tanúi vagyunk annak, ahogy az energia átalakul szerte a világon, ami tetten érhető abban, hogy évről évre rekordot dönt a megújuló energiák kapacitása.  

Elmondta, hogy a növekedés mértékét indokolja, hogy befektetési szempontból a megújulók nagy potenciállal rendelkeznek, ezzel együtt számos társadalmi és gazdasági előnyük is van. Ilyen például a gazdasági növekedés serkentése, új munkahelyek létrehozása, javítja az emberek és a környezet jóllétét. A főigazgató szerint ahhoz, hogy a jelenleg zajló változásokban rejlő lehetőségeket megragadjuk, további beruházásokra van szükség, mert csak úgy lehetséges alacsony kibocsátásúvá alakítani az energiaszektort és tartani a klímavédelmi célokat.

További adatokat az elmúlt évekről a Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség (IRENA) most kiadott összefoglalójában (pdf) böngészhet>>

via Clean Technica

komment komment

megújulók

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr4112396285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása