Zöldhullám

Wales simán le tudott mondani a nejlonszatyrokról

Wales simán le tudott mondani a nejlonszatyrokról

2015.09.04 zsoltmelinda

Wales-ben 2011-ben vezették be, hogy az üzletekben nagyságrendileg 20 forintot kell fizetni minden nejlonzacskóért. Ma már csaknem mindenki támogatja a rendszert, különösen hogy az így befolyt összeg jótékonysági célra megy. A négy év alatt ez majdnem 1 milliárd forintnyi pénzt jelent.

1.jpg

A rendszer célja alapvetően az volt, hogy a szatyrok kivonásával csökkenjen a környezet terhelése, emellett azonban más pozitív hatásai is lettek. Például változott az emberek újrahasznosításhoz való viszonya, mindenki hozzászokott ahhoz, hogy a bevásárlást nem egyszer használatos nejlonszatyorral intézi.

A tapasztalatokat egyébként most azért gyűjtötték össze, mert egy hónap múlva ugyanezt a rendszert vezetik be Angliában is, ahol az ötletnek egyelőre nincs ilyen nagy támogatottsága.

Korábban is foglalkoztunk a csomagolás szerepével, hiszen rengeteget számít, hogy minél kevesebb hulladékot hagyjunk magunk után. A nejlonszatyrok mellőzése mellett fontos az is, hogy olyan termékeket választunk, amelyek a lehető legkevesebb csomagolóanyagot tartalmazzák.

És még néhány fotó a témához kapcsolódóan>> 

 

via Guardian 

komment komment

olaj újrahasznosítás urbánus környezeti biztonság

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr697761470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása