Zöldhullám

2016: tovább feszegetjük a határainkat

2016: tovább feszegetjük a határainkat

2015.12.19 zsoltmelinda

2016-ban a globális átlaghőmérséklet még a 2015-ben mért adatokat is meghaladja majd, ami azt jelenti, hogy egymás után olyan forróak az évek, amilyenek korábban soha.

globaltemp.jpg

A brit meteorológiai intézet szerint a 2015-ben megdöntött 2014-es hőmérsékletrekordok 2016-ban még tovább emelkednek. Mindössze 5 százalék esélyt adnak annak, hogy jövőre az átlaghőmérséklet alacsonyabb lesz az ideinél.

A vészjósló becsléseket nem sokkal azután hozták nyilvánosságra, hogy a világ vezetői a párizsi klímacsúcson megállapodtak abban, hogy nem hagyják, hogy a globális átlaghőmérséklet elérje a 2 fokos emelkedést, sőt, megpróbálják 1,5 foknál megállítani.

A most publikált adatok pedig azt jelentik, hogy 2016-ra már elérjük az 1,14 fokos emelkedést. Ebből könnyen érzékelhető, hogy a párizsi klímacsúcson kitűzött 1,5 fokos cél miért is olyan ambiciózus. 2015-ben tartottunk éppen 1 fokos emelkedésnél az ipari forradalom kezdetéhez képest.      

via The Guardian

komment komment

globális felmelegedés világvége

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhullam.blog.hu/api/trackback/id/tr878184150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása